תהליך המיתוג של אירגון ברטלי - נוער בתנועה, החל עם גל הקורונה הראשון, תקופה שבה היה נראה כי לעולם לא יהיו עוד פעילויות חוץ. בדיעבד, לא היה זמן טוב יותר להכיר ולחוות על בשרי, את מהות המותג ואת רוח המייסדים דוקא בתקופה של כזו אי - ודאות. לזה אני קוראת - הבטחת מותג.
ארגון ברטלי - נוער בתנועה הוא ארגון נוער חינוכי, אשר משנה את העתיד החברתי של בני ובנות הנוער בישראל. התנועה מתמקדת בהקניית מיומנויות חיים חיוניות ובבניית חברה ישראלית בריאה יותר, אחראית יותר, ערכית ואכפתית יותר דרך מינוף הלהט הייחודי של בני נוער לרכיבת אופנים, לחוויות ולמרחבים, התנועה מקדמת מוביליות חברתית, פיתוח חוסן, ערבות הדדית ומנהיגות משפיעה בחברה הישראלית.
על רן מרגליות, מייסד ומנכ״ל העמותה שמעתי שהלכתי לפני מספר שנים לצפות בתחרות Giro D'italia בישראל, למי שלא מכיר.ה, מדובר בתחרות האופניים השניה בגודלה בעולם (אחרי טור דה פראנס) . רן היה אז מנהל קבוצת הרכיבה הישראלית Israel Cycling Academy שהתחרתה במרוץ ואחד מהאנשים שיזמו את הבאת התחרות לארץ.
שנים אח״כ נפגשנו שוב, הפעם הוא פנה אלי בכובע קצת אחר, כמנכ״ל של אירגון נוער חינוכי.
תהיתי לעצמי, איך מישהו שמזוהה עם עולם סופר תחרותי עושה שינוי כיוון למיזם חינוכי?
"לכל אחד בחיים יש את הדרך שלו להגשים את תכלית חייו...לי יש את האופניים שלי"
ג'ינו ברטלי
איך הכל התחיל?
בשנת 2007, במהלך אימוניו באיטליה נתקל רן בסיפור מורשת על רוכב אופניים תחרותי ועטור פרסים - ג׳ינו ברטלי אשר הלך לעולמו בשנת 2000. רק שנים לאחר מותו, התגלה שבמהלך מלחמת העולם השנייה, סייע ברטלי לארגון מחתרת נוצרי-יהודי להבריח מסמכי זהות מזויפים, אותם הסתיר בתוך שלדת אופניו ואיתם רכב מאות קילומטרים בכל רחבי איטליה כדי להעבירם ליהודים אשר הסתתרו במנזרים. מעשי גבורתו של ברטלי, סייעו להצלה של כ- 800 מיהודי איטליה אשר הסתייעו במסמכים כדי לחמוק מהנאצים. ברטלי היה אדם צנוע וערכי במיוחד ורק באחרית ימיו סיפר את סודו למשפחתו מאחר ולא הרגיש את הצורך במדליה או בהכרה.
בשנת 2013 הוא הוכר כחסיד אומות העולם על ידי מכון יד ושם וסיפורו החל לקבל תהודה בעולם. בתמיכה ובשיתוף פעולה עם משפחתו של ברטלי, הארגון משמש כפלטפורמה להנצחת מורשתו וסיפורו האישי מעורר ההשראה.
רן עצמו התחיל את הרומן שלו עם אופניים כבר בגיל העשרה, הגיל שבו השפעתה של החברה היא החזקה ביותר. הגיל שבו דימוי הגוף יורד ותחושת ה"לבדות" עולה. שם מצא מרגליות הצעיר שרכיבת האופניים משמשת לו כעוגן ואף מעצימה בתוכו את תחושת המסוגלות. בחלומותיו ראה עצמו מתמודד במירוץ האופניים היוקרתי בעולם - "טור דה פראנס". ואכן, לאחר פרישתו מרכיבה מקצוענית, יזם רן את הקמת קבוצת הרכיבה המקצוענית Israel Cycling Academy אשר עשתה ממש לפני שנה הסטוריה כאשר התחרתה לראשונה בטור דה פראנס.
מתוך להט ותשוקה להקים ארגון נוער שמשתמש ברכיבה על אופניים כדי לבנות חברה בריאה יותר, אחראית יותר, ערכית ואכפתית, לא היה טוב יותר ממורשתו של ברטלי לייצג את שני האידיאלים אשר רק לעתים נדירות עומדים בקנה אחד יחד
המטרה האישית - למנף את הלהט לרכיבת אופניים למצוינות אישית ואחראית.
המטרה החברתית - להשתמש בכלי האופניים כדי לקדם פיתוח חוסן, ערבות הדדית ומנהיגות משפיעה בחברה הישראלית.
סרטון לקידום רכיבת נשית עם קבוצת הנשים בהדרכת נועה לוריא.
קרדיט: עמוד הפייסבוק של ברטלי.
הארגון עובד במודל טריפל בוטום ליין
גם משתמש ברכיבת האופניים ככלי להובלת תהליך חינוכי משמעותי ופיתוח אישי וחברתי בכפרי נוער ופנימיות. וגם מקים בשיתוף עם הרשות המקומית, מרכזי רכיבה במקומות אלה ליצירת עוגן, התמחות מקצועית ופרנסה קהילתית מקומית.
וואחד מותג מיטיב!
חזון האירגון הוא לראות בישראל 2030 תנועה ארצית של בני נוער מכל קצוות ותרבויות החברה הישראלית, החולקים תשוקה משותפת לרכיבת אופניים, לטבע, למרחבים ולסביבה ומנתבים את אהבתם לרכיבה לפיתוח חוסן אישי, ליצירת אופק התפתחותי מיטיב.
על תהליך המיתוג אכתוב בפרוטרוט בפוסט נפרד (כי יש הרבה) על העיצוב ניצחה דנה רוסו מעצבת העל! שעיצבה במסירות מקצועית מיטיבה ולנסים ח׳ורי מחברת GLOCAL האחראי על התירגום והניסוח בשפה הערבית.
הפסים השונים של העיצוב מייצגים את הדרכים השונות, המגוון והסגנון יכולים להיות שונים, אך החזון היא אחד
באמצעות רכיבת האופניים, ירכשו החניכים מיומנויות חיים, יגשרו על הפערים בין בני נוער שונים מהם וינהיגו בני נוער אחרים מתוך דוגמה אישית, ערבות הדדית וענווה.
מי מהם שיבחר בכך, יוכל להתפתח בתוך הארגון לתפקידים של מדריך רכיבה ואיש צוות אשר מעביר הלאה את הידע אותו צבר דרך הקמה והובלה של מרכזי רכיבה לנוער במקום מגורם.
מה אגיד ומה אומר,
אני אוהבת את העבודה שלי :-)
באהבה
הדס
Commentaires